WASINSTRUCTIES

Voor het wassen van zijden kleding is extra voorzichtigheid geboden. Zijden kledingstukken behouden onder normale omstandigheden hun prachtige kleuren. Het wassen van zijde is zeker eenvoudig mits de juiste kennis en gebruik, dus ontspan en geniet van je zijde!

HANDWAS

Als je optimaal voor je zijde wil  zorgen, zal je sjaal langer en mooier meegaan. Daarom raden we aan om je sjaal steeds met de hand te wassen. Zijde kan je best wassen met lauw water en milde zeep die geschikt is voor het wassen van zijde. Wij verkiezen hiervoor de producten van Ecover (speciaal zijde & wol). Zijde is een sterke, na- tuurlijke vezel dat geen chloor of harde wasmiddelen verdraagt. Een goed wasmiddel is dus cruciaal voor de verzorging van je product. Was zijde nooit warmer dan 30 graden, anders kan je je sjaal beschadigen. Opgelet! Laat zijde nooit weken in het water, spoel het onmiddelijk uit.

EXTRA TIPS:

* Wring de zijde nooit uit. Wrijven, draaien en wringen zal de stof beschadigen.

* Vermijd het drogen van zijde in direct zonlicht voor een beter kleurbehoud

* Substanties die alcohol bevatten, zullen zijde stoffen ook beschadigen. Je kunt je parfum en haarspray dus het beste eerst laten drogen voordat je jezelf aankleedt.

silk-cocoon-that-is-processed-to-yield-s
wasvoorschriften png.png